INFERTILITY PREGNANCY PREGNANCY SERVICES PELARGOS IVF

Υπογονιμότητα και Αντιμετώπιση

Πως θα μείνω έγκυος: Χρήσιμες Συμβουλές

Κατά την περίοδο προσπάθειας για σύλληψη, τα υγιή ζευγάρια μπορούν να ακολουθήσουν μια σειρά από συμβουλές, που αυξάνουν τη γονιμότητα, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Γυναικολογικές έρευνες, έχουν παρατηρήσει, πως μικρές αλλαγές στη καθημερινότητα ενός ζευγαριού, συχνά κάνουν τη διαφορά, αυξάνοντας τις πιθανότητες κύησης.

Σε περιπτώσεις που το ζευγάρι δεν καταφέρνει να επιτύχει τον στόχο της εγκυμοσύνης, ακόμα και ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθειών, τότε συστήνεται η άμεση Ιατρική βοήθεια, σε συνδυασμό με την τέλεση διαγνωστικών εξετάσεων.

Στην PELARGOS IVF βασίζουμε τη φιλοσοφία μας στο γεγονός πως κάθε περίπτωση υπογονιμότητας είναι διαφορετική και επομένως ο σχεδιασμός , εξατομικευμένων θεραπειών, θεωρείται απαραίτητος για κάθε ζευγάρι, που αναλαμβάνουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συχνότερα αίτια υπογονιμότητας επισκεφθείτε τη σελίδα μας: Γιατί δε μένω έγκυος;

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ

Γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, θα πρέπει να ξεκινούν τη προσπάθεια τους μέσα από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

Στην PELARGOS IVF υπογραμμίζουμε τη σημασία διατήρησης ενός φυσιολογικού δείκτη μάζας σώματος, που θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 19-30. Υπέρβαρες γυναίκες θα ήταν καλό να προχωρήσουν σε δίαιτα, πριν και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, καθώς η απώλεια βάρους, μπορεί να ρυθμίσει τον κύκλο και να αυξήσει τις πιθανότητεςγια εγκυμοσύνη. Επίσης περιορίζει τον κίνδυνο πιθανών προβλημάτων που δημιουργεί η παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη. Τέλος ελαττώνει τους κινδύνους της IVF και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης της.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Μη υγιεινές συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, συστήνεται να διακόπτονται ή έστω να περιορίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου προσπάθειας σύλληψης.

Σύμφωνα με έρευνες, το κάπνισμα, επηρεάζει την ωρίμανση του ωαρίου, προκαλεί βλάβες στο DNA του σπερματοζωαρίου και επηρεάζει αρνητικά τόσο την παραγωγή ορμονών, όσο και το περιβάλλον της μήτρας.

Για τους άντρες, το αλκοόλ πρέπει να περιοριστεί σε κάτω από 3-4 ποτήρια την εβδομάδα, καθώς οι επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης για το σπέρμα είναι καταλυτικές. Περιορισμός του αλκοόλ πρέπει να υπάρχει και στις γυναίκες. Έρευνα δείχνει πως η μείωση του αλκοόλ αυξάνει τόσο τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής , όσο και της φυσικής σύλληψης. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης και επηρεάζει τόσο την ποιότητα , όσο και την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Επίσης μειώνει τη γυναικεία γονιμότητα με άγνωστους για την ώρα μηχανισμούς.

ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

400μg φιλικού οξέως είναι σημαντικά και προστατεύουν το παιδί από νευρολογικές ασθένειες. Αν έχετε διαβήτη ή επιληψία η δόση συστήνεται να είναι μεγαλύτερη.

Αν δεν έχετε εμβολιαστεί μικροί και δεν έχετε περάσει ερυθρά, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε και να ξεκινήσετε την προσπάθεια 6 εβδομάδες μετά.

Γυναίκες άνω των 37, θα πρέπει να υποβληθούν σε μαστογραφία, ενώ είναι απαραίτητο οι γυναίκες να ελέγχονται τακτικά με τεστ ΠΑΠ και να έχουν φυσιολογικά τεστ, πριν απ’ την έναρξη της προσπάθειας σύλληψης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η Ιατρική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας ξεκινά από την παροχή συμβουλών για ένα υγιή τρόπο ζωής και φθάνει μέχρι τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για να μπορέσει να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Σε περιπτώσεις που η φυσική σύλληψη δεν μπορεί να καταστεί εφικτή, συστήνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από τη χρήση εξωσωματικής / IVF, δανεισμού ωαρίων ή παρένθετης μητέρας σε περιπτώσεις που ο αιτιολογικός παράγοντας αφορά τη μήτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης της  υπογονιμότητας αλλά και την εξωσωματική γονιμοποίηση, επισκεφθείτε τη σελίδα μας: Υπηρεσίες Γονιμότητας Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φιλοσοφία της Pelargos IVF, καθώς και με τις υπηρεσίες IVF που προσφέρει, επισκεφθείτε τη σελίδα μας: Φιλοσοφία, Υπηρεσίες IVF.

No Comments

Post A Comment

CALL NOW